Vind eenvoudig een gastouder of nanny

Gastoudergezocht.nl helpt ouders bij het vinden van een gekwalificeerde en erkende gastouder of nanny aan huis. Door je aan te melden kun je snel en eenvoudig GRATIS een oproep plaatsen en zelf gastouders en nanny's bij jou in de buurt zoeken.

 

Bekijk hier het actuele aanbod van gastouders en nanny's bij jou in de buurt.

FAQ voor Ouders

Om alle vormen van kinderopvang betaalbaar te houden voor ouders, komt de overheid de ouders tegemoet door het verlenen van kinderopvangtoeslag. Dit houdt in dat ouders in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag bij zowel gastouderopvang bij een gastouder thuis als opvang door een gastouder/ nanny bij de ouders in huis.  

De toeslag wordt uitsluitend toegekend als de gastouderopvang door een erkende gastouder wordt verricht en de bemiddeling via een erkend gastouderbureau loopt. De overheid vergoedt gastouderopvang in 2023 tot maximaal € 6,85 per kind per uur.

De hoogte van de toeslag is afhankelijk van uw inkomen. U kunt hier een proefberekening kinderopvangtoeslag maken.

Bij het maken van de proefberekening wordt ook aangegeven op hoeveel opvanguren per kind ouders recht hebben.
Op hoeveel opvanguren ouders recht hebben, hangt ervan af of het kind/ de kinderen schoolgaand zijn en het aantal uren dat de ouders werken.

Gastouders hanteren een tarief per kind per uur.
Het tarief verschilt per gastouder en is niet wettelijk vastgelegd. De meeste gastouders hanteren een tarief tussen de € 5,25 en € 6,25 per uur.
Soms wordt voor een tweede kind uit een gezin een lager tarief gehanteerd.
Voor eten, luiers e.d. brengen gastouders vaak een extra bedrag in rekening. De overheid vergoedt in 2021 maximaal € 6,49 per kind per uur voor gastouderopvang. Het maakt daarbij niet uit of het kind schoolgaand is of niet.  

Maak hier een proefberekening om de hoogte van de Kinderopvangtoeslag vast te stellen. 
 

Een gastouder aan huis / nanny  heeft recht op een uurtarief dat gelijk is aan het minimumloon. Dit komt neer op minimaal € 13,- per uur.

Ook bij deze vorm van kinderopvang geldt dat u recht heeft op kinderopvangtoeslag als de opvang wordt verzorgd door een geregistreerde gastouder en de bemiddeling loopt via een erkend gastouderbureau.

Registreren is gratis en vrijblijvend. Je kunt GRATIS een oproep plaatsten.

Heb je vervolgens een match en wil je berichten versturen dan kun je een Premium account nemen.
Met een premium account kun je onbeperkt contact opnemen en berichten versturen.
 

Abonnement ouders

Als ouder betaal je voor een premium account slechts:

1 maand € 7,95 

3 maanden € 14,95

Een premium account wordt na afloop van de gekozen termijn automatisch stopgezet.

 

 

Voordelen Gastouderopvang:

 • Prijs 
  Het gemiddeld uurtarief van een gastouder is lager dan dat van een kinderdagverblijf. Hier vind je meer informatie over de kosten van een gastouder en over de kinderopvangtoeslag die je als ouder kunt krijgen.
 • Flexibiliteit
  Er is ruimte voor opvang-op-maat voor wat betreft het aantal opvanguren, aangepast aan de behoefte van de ouders De breng- en haaltijden kunnen op korte termijn worden aangepast.
 • Ouders kiezen zelf
  Als ouder kies je een gastouder waarmee je een klik hebt en wiens opvanglocatie je aanspreekt.
 • Vertrouwd gezicht
  Zowel ouder als kind hebben altijd met dezelfde vertrouwde persoon te doen. Hierdoor verloopt de communicatie tussen ouder en gastouder veel persoonlijker en heeft een gastouder een beter zicht op de ontwikkeling van je kind.
 • Vertrouwde omgeving
  Gastouderopvang vindt altijd plaats in een huiselijke omgeving.
 • Kleinschaligheid
  Uit onderzoek is gebleken dat kinderen zich bij een gastouder meer op hun gemak voelen, hetgeen hun ontwikkeling ten goede komt. Dit komt o.a. door meer persoonlijke aandacht, een lager geluidsniveau en een kleine groep. 
 • Professionele opvang
  Gastouders zijn pedagogisch geschoold. Hierdoor hebben zij niet alleen zicht op de ontwikkeling van kinderen maar weten ook hoe zij de ontwikkeling op verschillende gebieden kunnen stimuleren. Daarbij volgen veel gastouders regelmatig bijscholingscursussen en worden zij begeleid door een Gastouderbureau.

Oppassen aan huis dienen tenminste het minimumloon te ontvangen, ook al zijn ze niet in dienst bij het gezin.
De meeste oppassen aan huis werken maximaal 3 dagen aan huis bij één gezin en betaling geschiedt op basis
van de Regeling Dienstverlening aan huis.
Een oppas heeft dan recht op betaling van tenminste het minimumloon, te vermeerderen met 8% vakantietoeslag en doorbetaling van 4 weken tijdens vakantie op basis van het gewerkte aantal uren. Ook bij ziekte heeft de oppas recht op doorbetaling van tenminste 70% van de gewoonlijke verdienste gedurende 6 weken.